Aluminijaste ograje – kakšne so prednosti?

Kakšne so prednosti aluminijaste ograje v primerjavi s pločevinasto. Preverite informacije in nasvete strokovnjaka. Začnite tukaj.

Aluminijaste ograje imajo v primerjavi z jeklenimi in pločevinastimi določene prednosti, ki v mnogih primerih odtehtajo nekoliko višjo cenovno pozicijo. Pri tem ne gre le za videz. Glavna prednost aluminija je v nizki teži tega materiala in nerjavnosti. Več v nadaljevanju.

Aluminijaste ograje se podajo različnimarhitekturnim slogom.

Aluminij kot material

Prednosti aluminija so nesporne. Srečamo ga v letalski in vesoljski industriji, že predveč desetletji pa si je začel utirati tudi pot v avtomobilsko industrijo, kjer so z njegovo uporabo lahko zmanjšali težo vozil.

Zakaj je nizka teža prednost pri izdelavi ograj

Nizka teža aluminijastih ograj omogoča inovativne načine pritrjevanja, v primeru stavbnih ograj pa tudi izdelavo edinstvenih oblikovnih rešitev. Arhitektom odpira nove možnosti za doseganje sodobnega videza.

Aluminijaste ograje ne rjavijo

Aluminij za razliko od navadnega jekla in pločevine ne rjavi. Surov aluminij ob izpostavljenosti vremenskim vplivom, soli in nekaterim kemikalijam sicer oksidira, kar rešujemo z eloksacijo ali barvanjem.

Eloksacija je tehnologija površinske obdelave, s katero aluminij zaščitimo pred oksidacijo, hkrati pa ga tudi obarvamo – najpogosteje na sivo ali črno.

Barvanje aluminija je zahtevnejše kot barvanje jekla ali pločevine, a z ustrezno industrijsko tehnologijo enako oziroma še bolj obstojno. Pri tem lahko za svojo ograjo izbirate med večino običajih barv po RAL-lestvici.

V primeru barvanega aluminija so morebitne poškodbe zaradi udarcev ali opraskanja zgolj estetska težava, saj aluminij – nasprotno kot navadno jeklo ali pločevina – na mestu poškodbe ne bo začel rjaveti.

Videz aluminijastih ograj

Eloksiran aluminij ustvarja videz, ki ga nemoremo doseči z nobeno drugo tehnologijo površinske obdelave. Pomislite na dovršen videz črnih ali srebrnih strešnih sani na karavanih, ki so običajno izdelane iz eloksiranega aluminija.

Takšen videz lahko z izbiro aluminija kot materiala za ograjo dosežete tudi za vaš dom ali poslovni prostor. Če se odločate za sodobni arhitekturni slog ali če želite ustvariti vtis na obiskovalce vašega poslovnega objekta, je ograja iz aluminija zagotovo izbira,ki bo navduševala dolga leta.

Enostavno vzdrževanje

Kakovostne aluminijaste ograje ne zahtevajo posebnega vzdrževanja in obnavljanja zaščitnega sloja. Lahko bi dejali, da so tako rekoč večne, saj ne rjavijo in skozi čas praktično ne spremenijo svojega videza.

Čistimo jih z vodo, le v primeru trdovratnih madežev z namenskim neabrazivnim čistilom ali običajnim avto šamponom.  V večini primerov pa zadošča že zmerno močan curek iz visoko tlačnega čistilnika in – če se želimo izogniti sledem kapljic, ki nastanejo zaradi vodnega kamna – brisanje z mehko krpo.

Kako popravljamo aluminij

V primeru večjih poškodb poškodovani del ograje zamenjamo. Varjenje aluminija je zahteven postopek, zato se redko izvaja na terenu. Poleg tega je naknadni zvar na aluminiju težko obdelati tako,da ne bi bil viden. Da bi olajšali morebitna popravila, so zato naše aluminijaste ograje izdelane tako, da omogočajo čim enostavnejšo zamenjavo poškodovanega dela.

Kaj pa cena?

Aluminijaste ograje se cenovno praviloma uvrščajo med jeklene ali pločevinaste ograje na eni strani ter ograje iz nerjavnega jekla na drugi strani. Zaradi njihove dolge življenjske dobe in ostalih prednosti, so ljudje z njimi tako zadovoljni, da tudi za kasnejše nadgradnje objekta ali ograje na drugih stavbah izberejo enak material.

Metrapan – strokovnjaki za aluminijaste ograje

V podjetju Metrapan imamo dolgoletne izkušnje z izdelavo ograj – tudi aluminijastih. Če izbirate ograjo za svoj objekt, se obrnite na naše strokovnjake, ki vam bodo pomagali z nasveti iz prakse ter priporočili optimalno rešitev za vaš objekt.

Pokličite nas na 02 788 01 70 ali stopitev stik prek kontaktnega obrazca.

Prenesi svoj bon