Ravna streha – cena in ostale informacije

Ravna streha: cena je eden izmed pomembnih dejavnikov pri odločitvi za tovrstno izvedbo, na ceno ravne strehe pa vplivajo: sestava ravne strehe (kritina ravne strehe), naklon ravne strehe, površina, težavnost izvedbe ter posebni pogoji, na primer, če želimo uporabljati površino za večje obremenitve, če si želimo zeleno ravno streho ipd. Cena ravne strehe, ki je ne bomo praktično uporabljali, je najnižja, nekoliko višja je cena pohodne strehe, najvišja pa, kadar si želimo zeleno ravno pohodno streho. »Bližnjic« ali cenenih izvedb nikakor ne priporočamo, saj vas bo kasnejša sanacija (do katere bo pri slabih materialih in neprofesionalni izvedbi skoraj gotovo prišlo) zelo udarila po žepu.

Izdelava ravne strehe je zahteven postopek, ki ga prepustimo profesionalcem. Cena ravne strehe se sicer zniža, če jo naredimo sami, a tega ne priporočamo, saj je nujno potrebno, da bo novo zgrajena površina opravljala svojo funkcijo ter vas učinkovito ščitila pred vsemi vremenskimi vplivi, in to dolgotrajno.

ravna streha cena

V podjetju Metrapan nudimo le vrhunsko sestavo ravne strehe, najkvalitetnejšo pločevinasto ali kovinsko kritino ravne strehe, predvsem pa kakovostno izvedbo ter inovativne in trajne rešitve, s katerimi bo cena ravne strehe tudi dolgotrajno nizka, saj popravila ne bodo potrebna.

Kakšna je sestava ravne strehe

Sestava ravne strehe se nekoliko razlikuje od primera do primera ter tega, kaj pričakujemo od svoje ravne strehe (cena je odvisna tudi od namembnosti in izbire materialov, ki naj bodo res kakovostni), v glavnem pa je sestava ravne strehe sledeča:

  • prvo plast predstavlja zaščitni sloj (najpogosteje uporabimo prani prodec),
  • sledi filtrski sloj, kjer zaradi ugodnih lastnosti večinoma uporabimo polipropilenski filc,
  • sledi dodatna toplotna izolacija, s katero zagotovimo primerne bivalne pogoje in temperaturo tudi v notranjosti,
  • pred dežjem, snegom in drugim vdiranjem vlage nas varuje nujno potrebna hidroizolacija,
  • sledi še ena plast toplotne izolacije (stiropor),
  • sestava ravne strehe vključuje še parno zaporo, hladen bitumenski prednamaz ter naklonski beton,
  • na vse to pa položimo končno konstrukcijo.

ravne strehe

Kako do natančne cene ravne strehe

Če vas zanima točna cena ravne strehe za vaš primer, nam pošljite čim več informacij. Ko preverimo vse pogoje ter definiramo vaše želje in možnosti, ki so na voljo, določimo sestavo ravne strehe ter rešimo vsa ostala vprašanja, vam ponudimo ugodno ceno ravne strehe, ki bo vključevala vse materiale in profesionalno izvedbo. Do lepe in uporabne dodatne površine na ravni strehi smo pomagali že številnim strankam, zato vam lahko zagotovimo, da svoje izbire ne boste obžalovali.

Preberite si več o pločevinastih ravnih strehah tukaj: https://metrapan.si/si/2017/10/25/plocevinasta-streha/