Referenca – FIGO AMADE

Vedno znova smo navdušeni nad izgledom vgrajenih strešnih kritin, ki jih prodajamo. Tokrat vam predstavljamo čudovito referenco kritine FIGO AMADE.

Kot strmi vrh gore stremi poslopje smučarske šole „Evoution3Lands“ v Trbižu, nebu naproti.  Klasična oblika  zaznamuje čelno stran. Trije padajoči grebeni ustvarijo ekstravagantni pogled in poudarijo  strmi vrh vzpenjajočega se čela hiše. Markantno stekleno pročelje odpira nadstropje in prepušča sončni pogled alpskega bisera. Previsno nadstropje ustvari več prostora in občutek varnega vhoda v stavbo. Rudarstvo v Alpah ima že iz časa Rimljanov tradicijo. Jekleni ovoj s tem vzpostavi elegantno simbiozo z zgodovino regije Furlanije Julijske krajine.  

Arhitekt Beltrame Claudio iz biroja ABC Arconsulting se je odločil za izvedbo s FIGO AMADE strešno in fasadno ploščo v antracitni barvi, STRUKTURA površini.Grobo strukturirana optika dobi pri vpadajočih sončnih žarkih enkratne svetlobne efekte in kjub temu deluje čisto brez leska. Strani so zaščitene s FIGO Quattro  fasadnimi kasetami, površinsko v leseni optiki. Pokrivna širina 190 mm višine očara videz klasične brunarice in se enkratno prilagodi okolju regije.

Veza lesene gradnje z jeklom na strehi in fasadi združuje najboljše lastnosti v smislu življenjske dobe, odpornosti, vzdrževanja in trajnostno uporabo dobrin.

Več o izdelku figo (klikni)