Pločevinasta kritina s posipom – primerna za vse razmere

Pločevinasta kritina s posipom – primerna za vse razmere

Pločevinasta kritina predstavlja lahko, ugodno in enostavno rešitev za čisto vsak dom. Ena izmed pomembnejših prednosti pločevinaste kritine je njena dolga življenjska doba. Izdelana je namreč iz zelo trpežnega jekla, ki je pripravljeno kljubovati najrazličnejšim vremenskim razmeram, same plošče pločevinaste kritine pa so pocinkane in barvane. Še posebej odporna je proti toči, k čemur ogromno prispevata jeklena pločevina in način polaganja, poleg tega pa je pločevinasta kritina s posipom izjemno odporna tudi proti močnemu vetru, snegu in mnogim drugim ekstremnim vremenskim razmeram, ki bi nam lahko povzročili preglavice, saj je v Sloveniji z njimi srečujemo vse pogosteje. Pločevinasta kritina je kupcem na voljo v različnih oblikah, vključno s strešniki in trapezi, pri čemer je trapezna za razliko od klasičnih oblik še posebej primerna takrat, kadar želimo poskrbeti za moderen videz objeta. Trapezi imajo namreč čiste in ravne linije, ki podkrepijo sodobno arhitekturo in moderen videz objekta. Pločevinaste kritine s posipom Metrapan prispevajo k udobju in varnosti bivanja, poleg tega pa ne škripajo ali pokajo, prav tako ne ropotajo v deževnem vremenu. Na tak način nam omogočajo kar se da prijetno bivanje in občutek varnosti za nas in naše bližnje. V podjetju Metrapan se ukvarjamo z rezanjem pločevinaste kritine, z veseljem pa poskrbimo tudi za obnovo – sanacijo dotrajane strehe.

Strešna kritina s posipom

V katerih primerih se odločimo za pločevinasto kritino?

Pločevinasta kritina s posipom je še posebej primerna izbira v primeru, da obstoječe kritine na lesenem ostrešju ni mogoče zamenjati, ne da bi dodatno ojačali strešno konstrukcijo, ker bi s tem zgolj podaljšali in podražili sanacijo. K temu pomembno prispeva teža pločevinaste kritine, zahvaljujoč kateri se občutno poveča protipotresna varnost, saj bodo tako ostrešje in nosilne stene manj obremenjene. Pločevinasta kritina s posipom se odlično poda k podeželskim hišam, pa tudi k poslovnim stavbam in najmodernejšim arhitekturnim objektom. Ne pozabimo, da je streha pomemben estetski del objekta in hkrati najbolj izpostavljen del objekta, saj mora uspešno kljubovati vsem vremenskim razmeram, objektu nuditi zaščito, zagotoviti čim daljšo življenjsko dobo in nenazadnje tudi poskrbeti, da bo objekt kot celota estetsko dovršen. Premalo ljudi se zaveda dejstva, da je streha pomemben zaključni konstrukcijski del vsakega objekta, zato ji s tega vidika ne posvečamo posebne pozornosti, rezultat pa so objekti, katerih videz nekako ni usklajen in si jih ne moremo predstavljati kot popolno celoto. Pločevinaste kritine s posipom so idealna izbira za različne vrste objektov in prepričani smo, da bodo presegle vaša pričakovanja.

Strešna kritina Ikotile

Montaža je hitra in enostavna

Strešni sistemi Metrapan omogočajo hitro in enostavno postavitev vaše nove strehe. Pločevinasta kritina je zaradi uporabljenega materiala in tehnologije strešnih plošč eden izmed najbolj enostavnih sistemov za pokrivanje objekta, ki poteka hitro, enostavno in predvsem varno. Prav tako so pločevinaste kritine s posipom energetsko učinkovite v poletnih in zimskih mesecih, saj kovinski sloj strešne kritine v vročih mesecih učinkovito odbija sončne žarke, hkrati pa kritina v zimskem obdobju poskrbi za učinkovito zadrževanje temperature v prostorih. Pločevinaste kritine s posipom danes postajajo vse bolj priljubljene, saj so lahke, vzdržljive in odporne na različne dejavnike iz okolja, hkrati pa so tudi zelo lepe, funkcionalne in vzdržljive, o čemer priča njihova dolga življenjska doba. V primeru, da se odločate za sanacijo oziroma renovacijo, izberite pločevinaste kritine Metrapan, saj boste tako občutno prihranili pri stroških konstrukcije. V primeru, da bi prišlo do potresa, je nizka teža pločevinaste kritine velika prednost, saj se je nemalokrat zgodilo, da so se ob potresu hiše, prekrite s težkimi strešnimi kritinami, preprosto zrušile, tiste z lažjimi pa so ostale nepoškodovane. Enako velja za primer požara, saj se hiša s težjo kritino zlahka zruši, kar pa ne velja za hiše pod lahko streho.

Kam po najboljšo pločevinasto kritino?

Po definiciji je pločevinasta kritina vsaka kritina, ki je izdelana iz pločevine (čeprav je med najbolj razširjenimi in najpogosteje uporabljenimi jeklena, malce manj pogosto pa opažamo bakrene in aluminijaste). V podjetju Metrapan se zavedamo, da so pločevinaste kritine v preteklosti spremljale določene pomanjkljivosti, vključno s pomanjkanjem protikorozijske zaščite, zato se ljudje pogosto niso odločali zanje, vendar pa se časi spreminjajo in spremenila se je tudi kakovost pločevinastih kritin, ki so danes ena najboljših in najpogostejših izbir za pokrivanje različnih vrst objektov. Našim strankam nudimo le najboljše pločevinaste kritine s posipom, ki jih odlikujejo močnejša pritrditev v primeru vetra, manjši toplotni raztezek, daljša življenjska doba, večja stabilnost in zelo estetski izgled. Naše pločevinaste kritine so zanesljive, trpežne in estetsko dovršene. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate, saj vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri.