Standardne barve
  • 7016
  • TDM
  • 7037
  • 8004
*Ostale RAL barve prosimo preverite preko spodnjega obrazca!

FIGO AMADE strešna plošča

FIGO AMADE strešna plošča estetika in ravne oblike. FIGO AMADE strešna plošča optično izstopa z estetiko ravnih linij, s srcem voestalpine “premium steel inside” in nosilnim materialom corrender®. Z dolegiranjem manjših količin magnezija in aluminija k vroče cinkanemu jeklenemu traku, pridobimo inovativno in močno plast, ki garantirano nudi najvišjo korozijsko zaščito.

Z grobo matiranim organskim nanosom colofer® in z grobo strukturirano površino zagotavljamo najvišjo UV obstojnost, odpornost na praske ter zaščito pred nevarnimi vplivi okolja.

ZA NOVOGRADNJO IN SANACIJO
Zaradi njene zmanjšane in preproste oblike, je FIGO AMADE strešna plošča idealna za zahtevno moderno arhitekturo in pa tudi za sanacijo postaranih kritin.

MODERNI IZGLED
S tehniko polaganja polovičnega zamika ali v kasetni obliki se vedno znova pojavljajo zanimive izvedbe. Natančno usklajene sistemske komponente, čelni element, sleme, kap ali snegolovni sistemi še poudarijo ravne linije in prepričajo z njenim modernim izgledom.

PREDNOST MALE TEŽE
Kot “lahkokategornik” je FIGO AMADE strešna plošča, s samo 6,85 kg na kvadratni meter, ena  lažjih materialov za streho, vendar kljubuje še tako močnim vremenskim ne prilikam. Velika prednost je posebej opazna pri sanacijah, kjer je pogosto potrebno obstoječo ostrešje statično izboljšati z zahtevnimi in dragimi ojačitvami.

VISOKE OBLIKOVALSKE ZAHTEVE
FIGO AMADE strešna plošča je dobavljiva v treh različnih formatih, vsak v štirih osnovnih barvah in v gladki oziroma stucco površini. Posebne želje strank, kot so posebne barve ali cink, rade volje ugodimo.

MATERIAL
voestalpine corrender nosilni material, vroče cinkan jeklen trak 0,55 mm s 120 g/m² zaščite iz cink-magnezija. Zgornja stran: voestalpine colofer mat grobi organski premaz 35 µm, hrbtna stran: poliestrski zaščitni lak 25 µm.

POVRŠINA
Highline mat groba
Highline mat groba stucco dezinirana

VELIKOST – DIMENZIJE
FIGO AMADE strešna plošča 1/1            931 x 358 mm
FIGO AMADE strešna plošča 1/2            485 x 358 mm
FIGO AMADE priključna plošča XL         1.377 x 358 mm

TEŽA
FIGO AMADE strešna plošča 1/1 6,85 kg/m²

PORABA PLOŠČ
FIGO AMADE strešna plošča 1/1 3,50 kos/m²

NAKLON STREHE
Od 7° teža z omejitvami*
Od 10° brez omejitev

PODKONSTRUKCIJA
Polaganje na polni opaž min. 24 mm ali letve min. 30 x 50 mm

PRITRJEVANJE
3 kos. narebričeni žeblji na 3 kos.na strešno ploščo montiranih sider, 10,5 kos. sider na m²

BARVE
4 standardnih barv

Figo stre+šne plošče - barve

UPORABA
Novogradnje in sanacije

* Brez prebojev v strehi, brez žlot in pri snežni obtežbi pod 200kg/m² lahko znižamo konstrukcijo na 7° naklona strehe ob pismeni odobritvi iz strani našega tehničnega oddelka.

PREDSTAVITVENI VIDEO


TEHNIČNI PODATKI:
Če potrebujete več informacij (velikosti, namestitve, dolžina, teža), prenesete naslednje dokumente

DODATKI: