Žlebovi

Žlebovi

Žlebovi, obrobe in snegolovi za vse vrste strešnih kritin

Žlebovi in obrobe ter ostali krovsko kleparski izdelki bodo poskrbeli za zaključeno celoto vaše strehe. Strešna kritina niso le strešniki, ki morajo biti kakovostno in pravilno nameščeni in pritrjeni, ampak zajema še vrsto različnih dodatkov, kot so žlebovi in obrobe, ki poskrbijo za to, da bo strešna kritina učinkovito opravjala svojo nalogo. Strešna kritina namreč po eni strani ščiti nas, po drugi strani pa pred vremenskimi vplivi ščiti tudi stavbo, ki jo pokriva.

Žlebovi

Zato je izbira prave strešne kritine zelo pomembna. A kakšno strešno kritino izbrati? Izbira strešnih kritin je danes tako pestra, da je težko izbrati tisto pravo. Vsaka ima svoje prednosti in lahko pomembno prispeva k celotnemu videzu vašega doma.

Strešna kritina mora biti trajna, učinkovita, skladna z objektom in po vašem okusu. Prav tako morate pri izbiri strešne kritine imeti v mislih tudi to, da je vsaka streha sistem. Ni le kritina, ki mora biti kakovostna in pravilno nameščena ter pritrjena, imeti mora imeti odprt prezračevalni prostor, paroprepustno folijo, toplotno izolacijo in parno zaporo, vmes pa še kakšen sloj, ki bo poskrbel za daljši fazni zamik prehoda toplote.

Preden dokončno izberete strešno kritino, si postavite naslednja vprašanja. Kako dolga je življenjska doba strehe? Je ostrešje dovolj trdno za težo strehe? Kako učinkovito bo strešna kritina kljubovala toči, vetru in drugim naravnim pojavom? Kakšen je naklon strehe? Se bo strešna kritina vizualno dopolnjevala z objektom? So materiali strehe okolju prijazni in primerni za recikliranje? Pomembno vprašanje je tudi, kakšna je cena strešne krititne in ostalih dodatkov, kot so žlebovi, snegolovi in obrobe.

Žlebovi za streho različnih oblik, dimenzij in materialov

Žlebovi za streho so na voljo v različnih materialih. Nekdaj je bila pocinkana pločevina glavni in skoraj edini material. Že nekaj časa nazaj pa so se cene nekaterih surovin občutno zmanjšale, zato so postali cenovno dostopni tudi žlebovi iz bakra in barvanega aluminija. Tovrstna materiala sta odporna proti rjavenju, kar pomeni, da se je s tem občutno podaljšala življenjska doba takšnih izdelkov. Bakreni žlebovi za streho so izdelani iz pločevine debeline 0,5 mm, aluminijasti pa iz 0,8 mm debele pločevine.

V podjetju Meltal so na voljo žlebovi vseh vrst, v različnih materialih in barvah. Naš standardni program zajema pol – okrogle žlebove dimenzij 25, 28 in 33 cm, ki so vedno na zalogi. Po naročilu dobavimo tudi druge dimenzije npr. 40 in 50 cm ter dolžine po želji. Po želji lahko naročite tudi oglate žlebove, ki sicer niso tako pogosti kot okrogli žlebovi.

Poleg žlebov boste v naši ponudbi našli tudi dodatke za žlebove, kot so kljuke, kotlički, zaključki, vogalniki, cevi za odtoke in kolena.

Strešne obrobe estetsko in fukcionalno zaključujejo streho

Streho je potrebno zaključiti, tako zaradi estetskega vidika, kot tudi zaradi funkcionalnega aspekta. Pri tem pa imamo več možnosti, kako zaključiti streho. Zaključne obrobe namestimo na vse strani strehe, tako na čelu, kot tudi na straneh. Obrobe so lahko enodelne, dvodelne ali trodelne.
Obrobe je potrebno namestiti tudi na mestu, ko dimnik predre streho. Izvedba tega detajla je izjemno zahtevna, saj obroba ne sme spuščati vode. Dimniške obrobe se izvedejo na različne načine, glede na naklon strehe, kritino in pozicijo dimnika. Tudi ob strešnem oknu je potrebno narediti obrobo, ta se izvede na podoben način.
Streho je potrebno zaključiti tudi ob stiku dveh objektov. V tem primeru je poleg tega, da je obroba narejena vodotesno, pomembno tudi, da ima ta možnost raztezanja.

Snegolov

Ko zaključujemo streho, se lahko odločimo za obrobe različnih barv in materialov. Lahko se odločimo za obrobo iz aluminija, bakra ali pocinkane pločevine, material pa je potrebno uskladiti z materialom, oziroma barve strehe objekta. Aluminijaste ali pocinkane obrobe pa lahko izbiramo tudi v različnih barvnih odtenkih. Lahko se odločimo za skoraj vsako barvo, saj lahko materiala prebarvamo, ponavadi pa izbiramo med odtenki sive in opečnato rdeče.
Nudimo različne vrste obrob v različnih materialih ter barvah po želji kupca (po načrtu, skici ali standardnega programa). Krivljenje se izvaja na kvalitetnih strojih priznanih proizvajalcev vse do dolžine 7 m.
Debelina pločevine za obdelavo:

  • aluminij (220 N/mm2 ) do 1,8 mm
  • jeklo (400 N/mm2 ) do 1,25 mm
  • inox (600 N/mm2) do 1,0 mm

Krovski material odlikujeta kakovost in tradicija

Meltal IS d.o.o. je podjetje, ki sodi v sam vrh evropskih podjetij, ki se ukvarjajo z odkupom, predelavo in prodajo odpadnih barvnih kovin ter med pomembnejša slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s trgovanjem izdelkov in polizdelkov iz barvne metalurgije. V okviru prodajnega programa Metrapan so na voljo strešne kritine in fasadni oz. stenski paneli z izolacijo v različnih barvah, oblikah in dimenzijah, krovsko-kleparski izdelki, kot žlebovi in obrobe, pritrdilni material ter nosilne trapezne pločevine. Z nenehnim širjenjem prodajne mreže in asortimana želimo zagotoviti dolgoročen razvoj podjetja in celovitost ponudbe.

Če torej iščete kakovosten in ugoden krovski material, vas vabimo, da nas obiščete.