Metrapan je že desetletja sinonim za kakovostno streho in fasado. H kvaliteti pa zagotovo veliko pripomore širok nabor izdelkov v lastni trgovini, ki omogoča, da streho celostno in kakovostno zasnujemo do najmanjšega detajla. Spoznajte širok asortiman Metrapan trgovine – vašega specializiranega partnerja za streho in fasado.

Žlebovi vseh vrst.

V naši trgovini boste našli žlebove vseh vrst, različnih materialov in barv. Žlebovi standardnih dimenzij in oblik – polokrogli žlebovi dimenzije 25, 28 in 33 cm, so v naši trgovini vedno na zalogi do dolžine 6 m. Po naročilu pa omogočamo dobavo tudi drugih dimenzij in oblik.

metrapan FB julij blog 1 1
metrapan FB julij blog 2

Širok krovsko kleparski asortiman.

Za celostno dovršen izdelek, je potrebno domisliti tudi najmanjše podrobnosti. Da bo streha dovršeno zasnovana tudi v detajlih, v naši trgovini ponujamo širok nabor krovsko kleparskih izdelkov. Poleg žlebov boste lahko pri nas našli kljuke, kotličke, zaključke, vogalnike, odtočne cevi, kolena, objemke, izogibe, izlivnike za vodo, lovilce nečistoče, zaščito pred pticami in strelovodni sistem.

Dovršeni zaključki.

Strešne obrobe ponujamo v različnih materialih in barvah in se pri tem prilagajamo željam kupca. Izbor prilagajamo načrtom oz. skicam ali pri izbiri izhajamo iz standardnega programa. Krivljenje obrob se izvaja v treh upogibnih centrih in sicer v Kranju, Mariboru in Slovenje vasi pri Ptuju na kvalitetnih strojih priznanih proizvajalcev, vse do dolžine 7 m.

IMG 2165
metrapan FB julij blog 4

Pritrdilni material in ostali izdelki

Od kakovosti najmanjšega delca je odvisna trdnost celote. Še posebej je to pomembno pri izdelavi strehe. Zaradi optimizacije varnosti in trajnosti, prisegamo na kvalitetne montažne vijake za kleparstvo, za pritrjevanje in spajanje pločevin v različne podlage. Lahko gre za samovrezne vijake, oziroma za vijake z različno obdelavo konic, v različnih barvah ali surovi izvedbi. Vijaki so certificirani in podvrženi stalnim kontrolam proizvodnje, ker kakovost vselej postavljamo na prvo mesto. Kot novost imamo v prodajnem programu vijakov tudi lesne vijake proizvajalca AS sistemi.

Poleg tega naš prodajni program dopolnjujejo tudi jahači, ki se uporabljajo pri kovinskih kritinah, saj z njimi lažje ublažimo širjenje in krčenje pločevine ter omogočimo, da ima vijak večji naslon. Nudimo pa tudi kvalitetne silikone blagovnih znamk Wurth in Sika, ki omogočajo odlično tesnjenje in oprijem na različnih materialih in površinah.

Strešniki Creaton.

Strešnike Creaton odlikuje odlično razmerje med kakovostjo oz. učinkovitostjo in ceno. Poleg tega je zanje značilna visoka stopnja zanesljivosti in tradicionalne estetike. Zanj je značilna tudi majhna poraba kosov na m2 in izjemna varnost po zaslugi tehnike, ki omogoča hitro polaganje in hkrati zmanjšuje potrebno število strešnikov. Poleg značilne tehnike pokrivanja z dvojnim stranskim žlebljenjem in visokim robom, za trajno varnost skrbijo še hrbtna podporna rebra in trije obešalni nosovi. Oblika strešnika omogoča najvišjo prilagodljivost naklonom.

metrapan FB julij blog 5
metrapan FB julij blog 6

Pester izbor opečnih strešnikov Tondach.

TONDACH® je simbol kakovostnih opečnih strešnikov različnih barv in oblik, z originalnimi keramičnimi in nekeramičnimi dodatnimi elementi za streho. Vaši strehi zagotavlja tradicionalno kakovost, estetiko, funkcionalnost in trajnost. Je opečna kritina za zdravo in zadovoljno bivanje.

Valovita streha Eternit.

Prednost (visoko) valovitih streh je v intenzivnem prezračevanju strehe in s tem dodatnem preprečevanju nastajanja kondenza. Valovita streha Eternit je tako namenjena prekrivanju streh stanovanjskih hiš in zahtevnejših objektov z nakloni od 7° naprej, saj omogoča številne kombinacije z raznovrstnimi ročno oblikovanimi fazonskimi kosi v barvi plošč. Ima vgrajene varnostne trakove, ki zmanjšujejo nevarnost padca skozi streho. Vizualno ustvari naravno valovanje kritine in moderen izgled strehe.

metrapan FB julij blog 7
metrapan FB julij blog 8 1

Paroprepustna folija Metrapan.

Naloga paroprepustne folije pri prezračevalnih strehah in fasadah je zmanjševanje možnosti kondenzacije vlage. Strešne paroprepustne folije pa obenem delujejo tudi kot sekundarna kritina oz. pri fasadah kot vetrna (zračna) zapora. V prodajnem programu Metrapan strankam ponujamo dve vrsti paroprepustnih folij in sicer Metrapan Classic 130 g in Metrapan Strong 160g gosto membrano, zdrži visoke obremenitve in je primerna za strehe, ki močno kondenzirajo. Visoka UV obstojnost in močna struktura zagotavlja dolgo življenjsko dobo ne glede na vremenske razmere.

Sistemi za ravne strehe.

BAUDER trakovi iz umetnih mas FPO & PVC omogočajo izvedbo strehe, ki odgovarja normam in zahtevam stranke ter je hkrati cenovno ugodna. Z membranami Sika/Sarnafil pa omogočamo mehansko pritrjevanje strehe novogradenj in obnovljenih stavb. Ta način predstavlja najhitrejši in najgospodarnejši sistem za namestitev.

metrapan FB julij blog 9
metrapan FB julij blog 10

Velux strešna okna.

Oblikovanje strehe je včasih nerazdružljivo povezano z uporabo strešnih oken. Z njimi se poveča izkoristek svetlobe in zračnosti v mansardah. Metrapan vam zato v svoji trgovini ponuja širok izbor strešnih oken vseh vrst znamke Velux. Široka paleta izdelkov vključuje klasična strešna okna, panoramska okna, strešne balkone, svetlobnike in še veliko več.